Bereidingstijd circa 30 minuten

Volkoren pannenkoeken met groentecurry

Wat heb ik nodig?

1 pak Koopmans Pannenkoeken volkoren
1 l melk 
4 eieren
boter of olie
1 ui, klein gesneden
1 rode paprika, zaadlijst verwijderd en in blokjes gesneden
1 winterpeen, betgaar gekookt en in kleine blokjes gesneden
1/4 bloemkool, in kleine roosjes gesneden
1/2 courgette in blokjes
100 erwten (diepvries), beetgaar gekookt
3 el groene curry
zout en peper

Keukengerei
beslagkom
mixer of garde
Tefal pannenkoekenpan

Bereiden

  1. Doe de mix in een beslagkom en voeg de helft van de melk toe.
  2. Roer het geheel met een garde of mixer tot een glad beslag.
  3. Voeg al roerend de rest van de melk en de 4 eieren toe.
  4. Laat de koekenpan goed heet worden en verhit een klontje boter of een scheutje olie in een koekenpan.
  5. Fruit de ui en voeg vervolgens de rest van de groenten toe en bak nog ca. 5 minuten mee. Roer de groene curry erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  6. Giet wat beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin.
  7. Beleg de pannenkoeken met curry en maak vervolgens een toren van achtereenvolgens de curry en pannenkoeken.