Bereidingstijd circa 30 minuten

Volkoren pannenkoek met mozzarella, pesto en tomaat

Wat heb ik nodig?

1 pak Koopmans Pannenkoeken volkoren
900 ml melkĀ 
4 eieren
2 bollen mozzarella, uitgelekt en in plakjes gesneden
1 bakjes cherrytomaatjes, in vieren gesneden
1 zakje rucola
1 el pijnboompitten
boter of olie


Keukengerei
beslagkom
mixer of garde
Tefal pannenkoekenpan

Bereiden

  1. Doe de mix in een beslagkom en voeg de helft (450 ml) van de melk en 2 eieren toe.
  2. Roer het geheel met een garde of mixer tot een glad beslag.
  3. Voeg al roerend de andere helft (450 ml) van de melk en nog eens 2 eieren toe.
  4. Laat de koekenpan goed heet worden en verhit een klontje boter of een scheutje olie in een koekenpan.
  5. Giet wat beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin.
  6. Bestrijk de pannenkoeken met 2 theelepels pesto.
  7. Beleg de pannenkoeken met de plakjes mozzarella en de partjes cherrytomaatjes.
  8. Verdeel de rucola over de pannenkoeken en strooi er de pijnboompitjes overheen.