Bereidingstijd circa 30 minuten

Tropische pannenkoeken

Wat heb ik nodig?

1 pak Koopmans Pannenkoeken origineel
850 ml melk 
2 stuks eieren
5 grote banenen
1 bakje rode druiven
10 kiwi's
boter of olie
1 zakje Dr Oetker hazelnoten (55g)

Keukengerei
beslagkom
mixer of garde
Tefal pannenkoekenpan
spatel
snijplank
mes

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de hazelnoten over een bakplaat met bakpapier en rooster 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en hak fijn.Roer het geheel met een mixer of garde tot een glad beslag.
  2. Schil de bananen en de kiwi’s. Snijd de bananen in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Snijd de kiwi’s door de lengte en vervolgens in lange partjes. Snijd de druiven door de helft zodat ze er rond uitzien en niet ovaalvormig.
  3. Doe de mix in een beslagkom en voeg de helft van de melk toe. Roer het geheel met een mixer tot een glad beslag. Voeg al roerend de resterende melk en de eieren toe.
  4. Verhit een klontje boter of een scheutje olie in een koekenpan. Giet wat beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem en bak de pannenkoek aan beide zijden goudbruin. Herhaal deze stap tot het beslag op is.
  5. Leg een pannenkoek op een bord. Leg 1/3 van de halve banaan in een opstaande waaier onderaan de pannenkoek. Leg de overige 2/3 banaan ernaast. Zorg ervoor dat de bananenstammen beide een andere kant op buigen.
  6. Leg de kiwipartjes als palmboombladeren aan de bovenkant van de bananenstammen. Leg de druiven als kokosnoten onder de kiwipartjes, op de bananenstam.
  7. Strooi een randje fijngehakte hazelnoten over de onderkant (ongeveer 2 cm hoog) van de pannenkoek zodat er een zandstrand ontstaat.