Bereidingstijd circa 30 minuten

Pannenkoekwrap met gehakt en champignons

Wat heb ik nodig?

1 pak Koopmans Pannenkoeken Volkoren
1 l melk 
4 eieren
1 ui, klein gesneden
200 gram gehakt
1 blik tomatenblokjes
handje verse kruiden, klein gesneden
100 gram geraspte kaas
zout en peper
boter of olie


Keukengerei
beslagkom
mixer of garde
Tefal pannenkoekenpan
ovenschaal

Bereiden

  1. Doe de mix in een beslagkom en voeg de helft (500 ml)  van de melk en 2 eieren toe.
  2. Roer het geheel met een garde of mixer tot een glad beslag.
  3. Voeg al roerend de rest (500 ml) van de melk en nog eens 2 eieren toe.
  4. Laat een koekenpan goed heet worden en verhit een klontje boter of een scheutje olie in de pan.
  5. Bak de ui en champignons aan en voeg daarna het gehakt en de tomaten toe. Roer alles goed door elkaar tot het gehakt gaar is en het vocht is verdampt. Roer de rest van de kruiden erdoor en breng op smaak met zout en peper. 
  6. Giet wat beslag in een koekenpan, laat het uitlopen over de bodem en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin.
  7. Verwarm de oven voor op 180 ºC. 
  8. Verdeel het gehakt-champignonmengsel over de pannenkoeken, rol ze op en leg ze in een ingevette ovenschaal. 
  9. Bestrooi de pannenkoeken met kaas en verwarm de pannenkoekwraps ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180ºC.