Bereidingstijd circa 30 minuten

Pannenkoeken met geroosterde havermout

Wat heb ik nodig?

1 pak Koopmans Pannenkoeken origineel
950 ml melkĀ 
2 eieren
100 gram havermoutvlokken
ricotta (optioneel)
vers rood fruit (optioneel)

Keukengerei
beslagkom
mixer of garde
Tefal pannenkoekenpan

Bereiden

  1. Rooster de havermoutvlokken in een droge pan. Schud af en toe met de pan om de vlokken gelijkmatig te roosteren en te zorgen dat ze niet verbranden. Neem de pan van het vuur en laat de vlokken rustig afkoelen.
  2. Doe de mix in een beslagkom en voeg de helft van de melk toe (circa 475 ml).
  3. Roer het geheel met een garde of mixer tot een glad beslag.
  4. Voeg al roerend de rest van de melk en de 2 eieren toe.
  5. Voeg tot slot de geroosterde havermout toe en roer nog even door.
  6. Doe een klontje boter of scheutje olie in een koekenpan en laat de pan goed heet worden.
  7. Giet wat beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem en bak de pannenkoeken op niet al te hoog vuur aan beide zijden goudbruin.
  8. Serveertip: serveer naar keuze met ricotta en fruit