Bereidingstijd circa 45 minuten

Pannenkoeken met creme fraiche, doperwten en verse kruiden

Wat heb ik nodig?

1 pak Koopmans Pannenkoeken origineel
850 ml melk 
2 eieren
200 gram crème fraîche
2 el pesto
1 citroen
100 gram doperwten (diepvries)
1 bosje basilicum
1 bosje munt
boter of olie

Keukengerei
beslagkom
mixer met garden
Tefal pannenkoekenpan

Bereiden

  1. Doe de mix in een beslagkom en voeg de helft van de melk toe. Roer het geheel met een garde of mixer tot een glad beslag. Voeg al roerend de andere helft van de melk en 2 eieren toe en roer het tot een glad beslag.
  2. Verhit een klontje boter of een scheutje olie in een koekenpan. Giet wat beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin.
  3. Rasp en pers de citroen en meng met de crème fraîche. Kook de erwtjes in ongeveer 5 minuten gaar. Pluk de kruiden.
  4. Bestrijk de pannenkoeken met de citroen crème fraîche, een beetje pesto en garneer met de doperwten en verse kruiden. Vouw tweemaal dubbel en serveer als stapeltje.