Bereidingstijd circa 45 minuten
Pannenkoek met gerookte kip en avocado
Wat heb ik nodig?
1 pak Koopmans Pannenkoeken
800 ml melk
2 eieren
1 gerookte kipfilet, in kleine blokjes gesneden
2 avocado's, geschild, pit verwijderd en in kleine blokjes gesneden
4 el mayonaise
2 el crème fraîche
sap van 1 limoen
2 rode paprika's, zaadlijst verwijderd en in kleine blokjes gesneden
klein handje koriander, grof gesneden
paprikapoeder
boter of olie
Keukengerei
beslagkom
mixer of garde
Tefal pannenkoekenpan
Bereiden
Pannenkoeken:
- Doe de mix in een beslagkom en voeg de helft van de melk toe.
- Roer het geheel met de mixer of garde tot een glad beslag.
- Voeg al roerende de rest van de melk en de eieren toe.
- Verhit een klontje boter of een scheutje olie in een koekenpan.
- Giet wat beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin.
Avocado-kipsaus:
- Meng de blokjes kip, avocado, de crème fraîche, mayonaise en limoensap goed door elkaar.
- Schep er de paprika (bewaar een beetje voor de garnering) en koriander door en verdeel over de pannenkoeken,
- Garneer met een paar blaadjes koriander, blokjes paprika en bestrooi met een beetje paprikapoeder.