Bereidingstijd circa 45 minuten

Pannenkoek met gerookte kip en avocado

Wat heb ik nodig?

1 pak Koopmans Pannenkoeken
800 ml melk 
2 eieren
1 gerookte kipfilet, in kleine blokjes gesneden
2 avocado's, geschild, pit verwijderd en in kleine blokjes gesneden
4 el mayonaise
2 el crème fraîche
sap van 1 limoen
2 rode paprika's, zaadlijst verwijderd en in kleine blokjes gesneden
klein handje koriander, grof gesneden
paprikapoeder
boter of olie


Keukengerei
beslagkom
mixer of garde
Tefal pannenkoekenpan

Bereiden

Pannenkoeken:

  1. Doe de mix in een beslagkom en voeg de helft van de melk toe.
  2. Roer het geheel met de mixer of garde tot een glad beslag.
  3. Voeg al roerende de rest van de melk en de eieren toe.
  4. Verhit een klontje boter of een scheutje olie in een koekenpan.
  5. Giet wat beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin.

Avocado-kipsaus:

  1. Meng de blokjes kip, avocado, de crème fraîche, mayonaise en limoensap goed door elkaar.
  2. Schep er de paprika (bewaar een beetje voor de garnering) en koriander door en verdeel over de pannenkoeken,
  3. Garneer met een paar blaadjes koriander, blokjes paprika en bestrooi met een beetje paprikapoeder.