Bereidingstijd circa 25 minuten
Pannenkoek met ananas en aardbeien
Wat heb ik nodig?
1 pak Koopmans Schudfles Pannenkoeken
400 ml melk
30 gram boter
1 blik ananasschijven (8 stuks)
2 zakjes vanillesuiker of 20 gram suiker
300 gram kwark
500 gram aardbeien, schoongemaakt en in vieren gesneden
boter of olie
Keukengerei
Tefal pannenkoekenpan
Bereiden
- Schud de Schudfles een paar keer zodat de mix goed loskomt van de flesbodem.
- Open de fles en voeg de melk toe tot aan de markering op de zijkant van de fles.
- Sluit de fles zorgvuldig.
- Draai de fles om met de dop naar beneden en schud de fles met de melk 1 minuut krachtig totdat de mix geheel met de melk gemengd is.
- Controleer de bodem van de fles of het beslag zich goed gemengd heeft.
- Verhit ¼ deel van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag, leg telkens 2 schijven ananas in de pan en schenk er ¼ deel van het beslag op.
- Bak op deze wijze 4 grote pannenkoeken van het beslag.
- Houd ze warm tussen twee borden.
- Roer de (vanille)suiker door de kwark.
- Verdeel de kwark over de pannenkoeken en schep de aardbeien erop.
- Serveer de pannenkoeken direct.