Bereidingstijd circa 30 minuten

Hartige pannenkoeken met knoflookchampignons

Wat heb ik nodig?

1 pak Koopmans Pannenkoeken Compleet
700 ml water 
2 teentjes knoflook (geperst)
5 eetlepels room (kook- of slagroom)
300 gram (kastanje) champignons
10 gram bieslook
snufje peper en zout
boter of olie om in te bakken

Keukengerei
beslagkom
mixer met garden
Tefal pannenkoekenpan
knoflookpers

Bereiden

  1. Doe de pannenkoekmix Compleet in een beslagkom en voeg de helft van het water (350 ml) toe.
  2. Roer het geheel met een garde of mixer tot een glad pannenkoeken beslag.
  3. Voeg al roerend de rest van het water toe.
  4. Doe een klontje boter of scheutje olie in een koekenpan en laat de pan goed heet worden.
  5. Giet wat pannenkoeken beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem en bak de pannenkoeken op niet al te hoog vuur aan beide zijden goudbruin.
  6. Bak in een koekenpan de kastanje champignons gedurende 5 minuten. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak samen nog 1 minuut.
  7. Haal de pan van het vuur en voeg de room en bieslook toe en roer goed door. Garneer met peper en zout.
  8. Leg een pannenkoek op een groot bord en garneer met de bieslook champignons. Rol de hartige pannenkoeken op of vouw dubbel en serveer warm.