Wat heb ik nodig?
- 1 pak Koopmans Pannenkoeken Origineel
- 8 dl (800 ml) melk
- 2 eieren
- 1 gerookte kipfilet, in kleine blokjes gesneden
- 2 avocado's, geschild, pit verwijderd en in klein blokjes gesneden
- 4 el mayonaise
- 2 el crème fraîche
- sap van 1 limoen
- 2 rode paprikas, zaadlijst verwijderd en in klein blokjes gesneden
- klein handje koriander, grof gesneden
- paprikapoeder
- mixer met garden of garde
- boter of olie
- koekenpan
Bereiden
Pannenkoeken:
- Doe de mix in een beslagkom en voeg de helft van de melk toe.
- Roer het geheel met de mixer of garde tot een glad beslag.
- Voeg al roerende de rest van de melk en de eieren toe.
- Verhit een klontje boter of een scheutje olie in een koekenpan.
- Giet wat beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin.
Avocado-kipsaus:
- Meng de blokjes kip, avocado, de crème fraîche, mayonaise en limoensap goed door elkaar.
- Schep er de paprika (bewaar een beetje voor de garnering) en koriander door en verdeel over de pannenkoeken,
- Garneer met een paar blaadjes koriander, blokjes paprika en bestrooi met een beetje paprikapoeder.