Pannenkoeken met chocolade hartjes

Bereidingstijd circa 30 minuten

Wat heb ik nodig?
  • 1 pak Koopmans Pannenkoeken origineel
  • 850 ml Melk 
  • 2 stuks Eieren
  • 50 gram Roomboter (of een scheutje olie)
  • 2 eetlepels Cacao poeder
  • Beslagkom
  • Mixer of garde
  • Tefal pannenkoekenpan
  • Spuitfles 

Bereiden

  1. (1 pak Koopman Pannenkoeken origineel, 400 ml melk) Doe de mix in een beslagkom en voeg de helft van de melk toe.
  2. Roer het geheel met een mixer of garde tot een glad beslag.
  3. (450 ml melk, 2 stuks eieren, 2 eetlepels cacao poeder) Voeg al roerende de rest van de melk en de eieren toe. Schep 1/4e van het beslag in een aparte kom en roer de cacao poeder erdoor. Giet in een spuitfles of gebruik voor de volgende stap een eetlepel.  
  4. (50 gram roomboter) Verhit een klontje boter of een scheutje olie in een koekenpan. Spuit verschillende hartjes met het chocolade beslag in de pannenkoekenpan. Giet het normale beslag hier overheen zodra het een beetje is opgedroogd, en laat uitlopen over de bodem. Keer de pannenkoek om zodra ook het normale beslag is opgedroogd en bak nog 1 à 2 minuten. 

Tip: Serveer met poedersuiker, stroop en rood fruit.