De traditie op Pannenkoekdag is dat basisscholieren ouderen in het zonnetje zetten met zelfgebakken pannenkoeken, in de oudereninstelling of op school. Helaas kan dat nu niet in verband met corona. Wat wél kan, is dat de ouderen in de gezamenlijke ruimte van het huis genieten van pannenkoeken en dat de schoolkinderen op afstand (buiten bij de instelling of digitaal) voor een fantastische vrolijke noot en mooie versieringen zorgen. Denk aan een lied, een toneelstuk of een dansvoorstelling. Zo wordt Pannenkoekdag buitengewoon feestelijk voor jong én oud!

Startpakket voor de oudereninstelling

Net als voorgaande jaren benadert de school zélf een oudereninstelling met de vraag om samen, op een coronaveilige manier, Nationale Pannenkoekdag te vieren. Het startpakket dat de school normaal gesproken ontvangt, sturen wij nu naar de oudereninstelling omdat het personeel daar zélf de pannenkoeken gaat bakken. Dit pakket bevat twee pannenkoekpannen, tien pakken pannenkoekmix, tafelkleden en servetten.

 Pakket 2017

Versierpakket voor de school

Als extra bijdrage aan de feestvreugde ontvangt elke deelnemende school een versierpakket. Hierin zitten placemats, ansichtkaarten, slingers en raamsjablonen die de kinderen al in de dagen vóór pannenkoekdag kunnen kleuren of voorzien van leuke teksten of tekeningen. Deze lever je van tevoren af bij de oudereninstelling, zodat men daar zelf de feestruimte kan versieren.

Met de raamsjablonen kun je boter, kaas en eieren spelen met de ouderen, buiten op het raam bij de oudereninstelling

Prijzenpakket voor het Buitengewoonste Optreden!

Tot slot geven we nog een mooi prijzenpakket weg aan de school met het leukste, grappigste, mooiste of meest originele optreden. Kijk voor meer informatie bij Buitengewoonste Optreden

Meedoen als oudereninstelling?

Werk je bij een oudereninstelling en wil je ook meedoen aan Nationale Pannenkoekdag? Hartstikke leuk! Neem dan contact op met een school in de buurt en verwijs ze naar deze website.

Meer weten?

Bekijk dan ons handige stappenplan, de checklist en veel gestelde vragen over Nationale Pannenkoekdag! Ben je jouw deelnamecode kwijt? Mail dan een verzoek met je contactgegevens naar info@pannenkoekdag.nl .

Belangrijke data

Januari 2021 Scholen ontvangen uitnodiging
17 februari Sluiting inschrijving Nationale Pannenkoekdag
12 maart Uiterste ontvangstdatum Pannenkoekdag pakketten
19 maart Nationale Pannenkoekdag

Downloads

Download slingers Download ansichtkaarten Download placemat