Pannenkoeken met gerookte kip en avocado

Bereidingstijd circa 45 minuten

Wat heb ik nodig?
  • 1 pak Koopmans Pannenkoeken Origineel
  • 8 dl (800 ml) melk
  • 2 eieren
  • 1 gerookte kipfilet, in kleine blokjes gesneden
  • 2 avocado's, geschild, pit verwijderd en in klein blokjes gesneden
  • 4 el mayonaise
  • 2 el crème fraîche
  • sap van 1 limoen
  • 2 rode paprika¬ís, zaadlijst verwijderd en in klein blokjes gesneden
  • klein handje koriander, grof gesneden
  • paprikapoeder
  • mixer met garden of garde
  • boter of olie
  • koekenpan

Bereiden

Pannenkoeken:

  1. Doe de mix in een beslagkom en voeg de helft van de melk toe.
  2. Roer het geheel met de mixer of garde tot een glad beslag.
  3. Voeg al roerende de rest van de melk en de eieren toe.
  4. Verhit een klontje boter of een scheutje olie in een koekenpan.
  5. Giet wat beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin.

Avocado-kipsaus:

  1. Meng de blokjes kip, avocado, de crème fraîche, mayonaise en limoensap goed door elkaar.
  2. Schep er de paprika (bewaar een beetje voor de garnering) en koriander door en verdeel over de pannenkoeken,
  3. Garneer met een paar blaadjes koriander, blokjes paprika en bestrooi met een beetje paprikapoeder.