Pannenkoeken met gebakken uienringen, peterselie en kaas

Wat heb ik nodig?
  • 1 Koopmans Schudfles Pannenkoeken Origineel
  • 400 ml melk
  • 2 grote uien, in dunne halve ringen
  • klein handje peterselie, fijngesneden
  • 200 g geraspte kaas 

Bereiden

  1. Belangrijk: Schud de fles een paar keer met de dop naar beneden, zodat de mix goed loskomt van de bodem van de fles.
  2. Open de fles en voeg melk (circa 400 ml) toe tot aan de markering op de zijkant van de fles. Vul daarna niet meer bij.
  3. Sluit de fles zorgvuldig.
  4. Draai de fles om met de dop naar beneden. Controleer of alle mix van de bodem los komt. Indien dit niet het geval is, geef de fles dan een stevige tik zodat het loskomt.
  5. Schud gedurende circa 1 minuut krachtig totdat de mix geheel met de melk is gemengd.
  6. Verhit een klontje boter of een scheutje olie in een hete koekenpan.
  7. Bak een deel van de ui even aan en laat het licht goudbruin worden.
  8. Giet wat beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem en bak de pannenkoek aan beide zijden goudbruin.
  9. Bestrooi de pannenkoek met een gedeelte van de kaas en laat dit smelten.
  10. Bestrooi de pannenkoek met peterselie.