Pannenkoek met ananas en aardbeien

Wat heb ik nodig?
  • 1 Koopmans Schudfles Pannenkoeken Origineel
  • 400 ml melk
  • 30 g boter
  • 1 blik ananasschijven (8 stuks)
  • 2 zakjes vanillesuiker of 20 g suiker
  • 300 g kwark
  • 500 g aardbeien, schoongemaakt en in vieren 

Bereiden

  1. Schud de Schudfles een paar keer zodat de mix goed loskomt van de flesbodem.
  2. Open de fles en voeg de melk toe tot aan de markering op de zijkant van de fles.
  3. Sluit de fles zorgvuldig.
  4. Draai de fles om met de dop naar beneden en schud de fles met de melk 1 minuut krachtig totdat de mix geheel met de melk gemengd is.
  5. Controleer de bodem van de fles of het beslag zich goed gemengd heeft.
  6. Verhit ¼ deel van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag, leg telkens 2 schijven ananas in de pan en schenk er ¼ deel van het beslag op.
  7. Bak op deze wijze 4 grote pannenkoeken van het beslag.
  8. Houd ze warm tussen twee borden.
  9. Roer de (vanille)suiker door de kwark.
  10. Verdeel de kwark over de pannenkoeken en schep de aardbeien erop.
  11. Serveer de pannenkoeken direct.