Hartige spekpannenkoek met tomaat en bieslook

Wat heb ik nodig?
  • 1 pak Koopmans Schudfles Pannenkoeken Origineel
  • 400 ml melk
  • 4 tomaten (in plakjes)
  • een handje fijn gesneden bieslook
  • 250 g gerookte spekblokjes 

Bereiden

  1. Schud de fles met de dop naar beneden een paar keer, zodat de pannenkoek mix goed loskomt van de bodem van de fles.
  2. Open de fles en voeg melk (circa 400 ml) toe tot aan de markering op de zijkant van de fles. Vul daarna niet meer bij.
  3. Sluit de fles zorgvuldig.
  4. Draai de fles om met de dop naar beneden. Controleer of alle mix van de bodem los komt. Komt het niet los? Geef een stevige tik tegen de bodem van de fles.
  5. Verhit een klontje boter of een scheutje olie in een hete koekenpan en bak een deel van de spekblokjes even uit.
  6. Giet wat pannenkoekenbeslag in de pan en laat het uitlopen over de spekblokjes.
  7. Draai de pannenkoek met behulp van een deksel even om en leg de tomaten erop. Bak de onderkant goudbruin en draai de hartige pannenkoek weer om.
  8. Bestrooi de tomaat-spekpannenkoek met bieslook