Braziliaanse Pannenkoeken

Wat heb ik nodig?
  • 1 pak Koopmans Pannenkoeken Scharrelei
  • 700 ml water
  • voor de gekruide kip:
  • 25 g cajunkruiden
  • 2 g knoflook
  • 300 g kipfiletreepjes
  • 20 g (20 ml) olijfolie
  • 1 tl citroenrasp
  • 15 g citroensap
  • 5 g rode peper
  • Groenten:
  • 150 g rode paprika
  • 150 g groene paprika
  • 150 g mais uit blik
  • 100 g ananas
  • 100 g mango
  • geraspte kokos
  • basilicum
  • jalapenos pepertjesmixer met garden of garde
  • koekenpan
  • boter of olie 

Bereiden

Mis en Place Kip:

  1. Meng cajunkruiden en olijfolie in een kom en voeg ragfijn gesneden knoflook en rode peper toe.
  2. Voeg citroensap en citroenrasp toe en de fijn gesneden kipreepjes. Laat dit even 15 minuten staan.
  3. Snijd rode en groene paprika in vierkante stukken van 1 cm.
  4. Snijd de ananas en mango in kleine stukjes.
  5. Roer de pannenkoekmix met het water tot een glad beslag en laat minimaal een half uur rusten.

Bakken:

  1. Bak de kip aan op matig vuur en voeg de groenten toe.
  2. Bak tot de juiste gaarheid is bereikt.
  3. Voeg op het laatst nog de ananas en mangostukjes toe.
  4. Bak de pannenkoeken op matig vuur gaar en bruin.
  5. Serveer de pannenkoeken met de warme kip.
  6. Bestrooi de rand met kokosrasp.
  7. Garneer met basilicum en een jalapenos pepertje.