Banaanpannenkoeken met kokosmelk

Bereidingstijd circa 30 minuten

Wat heb ik nodig?
  • 1 pak Koopmans Pannenkoeken Volkoren600 ml melk
  • 1 blikje (400 ml) kokosmelk
  • 4 eieren
  • 3 bananen, geschild en in dunne plakjes gesneden
  • spuitbus of bekertje opgeklopt slagroom
  • 1 zakje (Dr. Oetker) amandelschaafsel 
  • mixer of garde
  • beslagkom
  • een klontje boter of een scheutje olie
  • eventueel een spuitzak voor de slagroom

Bereiden

  1. Doe de mix in een beslagkom en voeg de 600 ml melk en 2 eieren toe.
  2. Roer het geheel met een garde of mixer tot een glad beslag.
  3. Voeg al roerend 400 ml kokosmelk en nog eens 2 eieren toe.
  4. Laat de koekenpan goed heet worden en verhit een klontje boter of een scheutje olie in een koekenpan.
  5. Giet wat beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem en druk plakjes banaan in het natte beslag.
  6. Bak de pannenkoeken aan beide zijden bruin.
  7. Serveer de pannenkoek met de plakjes banaan naar boven en spuit er wat slagroom over.
  8. Bestrooi de slagroom met wat amandelschaafsel.