Bereidingstijd circa 30 minuten

American pancakes met blauwe bessen

Wat heb ik nodig?

1 pak Koopmans Tarwebloem
115 gram bloem
3 eieren
2 dl karnemelk
1 tl bakpoeder
snufje zout
boter of olie

Keukengerei
mixer of garde
beslagkom
Tefal pannenkoekenpan

Bereiden

  1. Om de pannenkoeken extra luchtig te maken gebruik je een oude truc: scheid de eieren, en klop het eiwit apart stijf! maakt het extra fluffy!
  2. De eigelen mix je met de bloem, melk zout en bakpoeder tot een stevige massa, en dan schep je het eiwit erdoorheen.
  3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan.
  4. In een grote pan, maak je wat kleinere, dikke hoopjes. als de ene kant bruin is, leg je je eventuele beleg naar keuze opje pancake en draai hem om. Let op: beter de pancakes wat langer op lager vuur dan snel proberen te bakken.
  5. Met spek en stroop, stukjes banaan, bosbessen, of gewoon met goede honing of een klontje boter. Ze zijn zowel hartig als zoet te eten, maar zoet is stiekem lekkerder.